www.alpha-prod.com/ Site van het Franse cd label Alpha. Alpha heeft inmiddels bijna 100 cd's uitgebracht in de serie "ut pictura musica", waarin telkens een kunstwerk wordt gekoppeld aan de uitgevoerde muziek. Een kunsthistorische beschouwing en reproducties van het werk, jonge, veelal Franse barokensembles en solisten en uitstekende fotografie gaan zo hand in hand. Arte dei Suonatori en Alexis Kossenko nemen alle fluitconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach op voor Alpha.  
www.ramee.org/  

Ramée is een nieuw oude muzieklabel van de Duitse Tonmeister Rainer Arndt. De nog bescheiden catalogus onderscheidt zich door een prachtig sober artwork, uitgebreide musicologische beschrijvingen en onbekend maar interessant repertoire en hoge opname kwaliteit. Onlangs verscheen op Ramée de eerste cd van Trio Van Bruggen-Van Hengel-Veenhoff met werken van Anton Eberl.

 
  www.bis.se/


Het Zweedse label BIS is inmiddels een van de grootste en meest productieve labels. De catalogus beweegt zich door het gehele muzikale spectrum en dus niet alleen door de oude muziek. Het Poolse barokorkest Arte dei Suonatori heeft inmiddels twee opnames gemaakt voor BIS met de Zweedse blokfluitist Dan Laurin. ook Orchestra Van Wassenaer maakte drie cd's voor BIS.

 
www.personagrata.pl/ Persona Grata is de naam van de concertserie van het Poolse barokorkest Arte dei Suonatori en daarmee dé site van het orkest. Op de site de actuele projecten en achtergrondinformatie en muziekfragmenten van het orkest. Helaas alleen in het Pools...  
www.artedeisuonatori.pl Geactualiseerde site van het Poolse barokorkest Arte dei Suonatori, met links naar de websites van de verschillende festivals
www.vanbruggen-vanhengel-veenhoff.nl/ De site van Trio Van Bruggen-Van Hengel-Veenhoff, gevormd door Nicole van Bruggen-klarinet, Bas van Hengel-cello en Anneke Veenhoff-fortepiano met concertinformatie, bestelmogelijkheid van de nieuwe cd en biografische informatie.
 

www.leparlementdemusique.com

Le Parlement de Musique, het barokorkest van Martin Gester, is gevestigd in Strasbourg. Met zijn voorliefde voor vocale muziek uit de 18e eeuw weet Martin Gester telkens weer gloedvolle uitvoeringen te geven van bekende meesterwerken zoals het Stabat Mater van Pergolesi, maar ook van onbekende stukken van ondergesneeuwde componisten zoals Jomelli en Hasse.
www.xs4all.nl/~eduardvh/  

Op deze website van Van Hengel senior vindt u artikelen over muziek van Bach en tijdgenoten, teksten voor programmaboekjes van barokensemble De Swaen en Het Brabants Kamerkoor. Bovendien staat er een aantal filosofische artikelen te lezen.  

www.kathelijneschelfhout.nl  

Kathelijne Schelfhout (echtgenote van Bas van Hengel) geeft harplessen aan kinderen en volwassenen in Haren (Gn).

www.northernconsort.nl/  

The Northern Consort, barokensemble uit Groningen, heeft een maandelijkse concertserie in de Groninger Pelster Gasthuiskerk en speelt verder het gehele seizoen in diverse samenstellingen.

www.preludeklassiekemuziek.nl/  

De site van cd-verkoper, criticus en muziekminnaar Kees Koudstaal. Het enige wat leuker is voor oude muziekliefhebbers dan op de site van Koudstaal rondneuzen, is rondneuzen in zijn winkeltje in Baarn.

www.olivierschelfhout.nl  

Olivier Schelfhout is de jongste telg uit het kunstenaarsgeslacht Schelfhout, met grote voorouders als Andreas Schelfhout en Lodewijk Schelfhout. Olivier heeft zich inmiddels als kunstenaar in Noord Groningen gevestigd

www.schelfhout.info  

Eén generatie ouder: Andreas Schelfhout, achter-achterkleinzoon van Andreas Schelfhout, met veel leuke achtergrondinformatie over de familie en  heel veel kunst.

www.vanbruggen-muziek.nl
Nieuwe website van Nicole van Bruggen, o.a. klarinettiste van Trio Van Bruggen-Van Hengel-Veenhoff en Kwartet André.
www.alexiskossenko.com  

De Franse Alexis Kossenko is een ongelooflijk veelzijdig en  geweldig virtuoos fluitist, hij speelt muziek uit alle stijlperiodes briljant op het juiste instrumentarium.